یکی از چالش‌های اصلی استارت‌آپ‌ها و پروژه‌های متن باز (اوپن سورس) فعال در زمینه هوش مصنوعی هزینه‌های بالای استفاده از زیرساخت‌های مرتبط با این حوزه است.

با توجه به پیشرفت شگرف مدل‌های هوش مصنوعی طی چند سال گذشته، نیاز به استفاده از این تکنولوژی بیشتر از قبل احساس می‌شود.

در همین راستا پلتفرم هوش مصنوعی AvalAI جهت انجام وظیفه اجتماعی خود در سهولت دسترسی استارتآپ‌ها و محققان در استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی و همچنین جهت افزایش ضریب نفوذ هوش مصنوعی در اکوسیستم استارتاپی کشور اقدام به اجرای مجموعه طرح‌های «اول آورد» نمود.

مجموعه طرح‌های اول آورد و ۳ میلیارد تومان اعتبار رایگان به استارتاپ‌های هوش مصنوعی ایرانی از طرف AvalAI

اعتبار رایگان هوش مصنوعی در پلتفرم AvalAI

این مجوعه طرح‌ از ابتدای تیرماه ۱۴۰۳ و در سه مرحله اجرا شد.

اول آورد ۱؛ تخصیص اعتبار هوش مصنوعی به ۱۹۳ استارتاپ و محقق

در اولین مرحله از طرح تخصیص اعتبار هوش مصنوعی به منظور حمایت از نوآوری‌ها و پروژه‌های مرتبط، ۱۹۳ استارتاپ، محقق و پروژه متن باز مورد تأمین اعتبار قرار گرفتند. این طرح با هدف تقویت زیرساخت‌های تحقیقاتی و توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی، به استارتاپ‌ها و محققان این حوزه کمک می‌کند.

جزئیات طرح:

مبلغ اعتبار: اعتبار تخصیص یافته به هر پروژه بین ۱ تا ۱۰ میلیون تومان تعیین شده و این مبلغ به تناسب نیاز و پیشرفت پروژه‌ها قابل تغییر بوده است.

مدت زمان استفاده: اعتبار تخصیص یافته به پروژه‌ها به مدت یک ماه قابل استفاده بودند.

تاریخ شروع: این طرح از ابتدای تیرماه ۱۴۰۳ آغاز شد.

مجموع اعتبار تخصیص یافته: تا کنون مبلغ ۵۴۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به این ۱۹۳ پروژه‌ تخصیص یافته است.

جامعه هدف: این طرح به ویژه به استارتاپ‌های نوپا، پروژه‌های متن باز، محققان، اساتید دانشگاه و دانشجویان اختصاص دارد، هدف از آن ایجاد بستر مناسب برای رشد و توسعه ایده‌های نوآورانه در زمینه هوش مصنوعی است.

با توجه به پیشرفت سریع فناوری‌های هوش مصنوعی و نیاز مبرم به توسعه این حوزه در کشور، تخصیص اعتبار به چنین طرح‌هایی می‌تواند نقش بسزایی در توانمندسازی محققان و کارآفرینان و افزایش ضریب نفوذ هوش مصنوعی در کشور ایفا کند.

اول آورد ۲؛ تخصیص ۲.۶ میلیارد تومان اعتبار به کسب و کارها

در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۳، طرحی با هدف حمایت از استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا که در مرحله توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی بودند، آغاز شد. این طرح با تخصیص اعتباری به مبلغ ۲ میلیارد و ششصد میلیون تومان به ۲۶ استارت‌آپ و پروژه متن باز اجرایی شد. هر یک از این مجموعه‌ها مبلغی معادل ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کردند که می‌بایست در مدت ۱۵ روز از این اعتبار استفاده می‌کردند.

اعتبار رایگان هوش مصنوعی اعتبار رایگان OpenAI در ایران استفاده رایگان از OpenAI در ایران

جامعه مخاطب طرح

این طرح به طور ویژه برای استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهایی طراحی شده بود که در مرحله توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی قرار داشتند و نیاز به انجام پردازش‌های سنگین در مدت زمان کوتاه داشتند. این شرکت‌ها با استفاده از این اعتبار، توانستند زیرساخت‌های لازم برای توسعه و آزمایش محصولات خود را فراهم کنند.

لیست شرکت‌هایی که توانستند از اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی API هوش مصنوعی استفاده کنند عبارتند از:

اسنپ فود، مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، گنجور، پارس بنچ، سیستان لرنینگز، نویان فینتک، رفهاب، ترگمان، ماموت کانکت، قیچی، لایف وب، گپیفای، رایا سنتر، ری‌ورک، هایو، دید، بادی بان، ایزی بیمه، موری، اپن کارت، دیجی مارک، اسمارت نکست، هوپاد، Healvai، AI-Data Security، dml.ir

اهداف طرح

هدف اصلی این طرح، حمایت از نوآوری و توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور بود. با تخصیص این اعتبارات کوتاه مدت، انتظار می‌رفت که استارت‌آپ‌ها و پروژه‌های متن باز بتوانند با سرعت بیشتری به توسعه محصولات خود بپردازند و از این طریق به پیشرفت این حوزه در کشور کمک کنند. این طرح نشان‌دهنده توجه به اهمیت فناوری‌های نوین و حمایت از فعالان این عرصه است.

اول آورد ۳؛ تخصیص ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار هوش مصنوعی

در راستای حمایت از توسعه فناوری‌های نوین و تقویت اکوسیستم استارت‌آپی کشور، ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار به چهار استارت‌آپ، کسب‌وکار و پروژه متن‌باز تخصیص یافت. این اقدام با هدف حمایت از کسب‌وکارهای نوپایی که در مرحله توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی قرار دارند، انجام شد.

جزئیات طرح:

مبلغ تخصیص‌یافته به هر مجموعه: هر یک از چهار مجموعه منتخب، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کردند.

زمان استفاده از اعتبار: این اعتبار در مدت ۱۰ روز پس از تخصیص، مورد استفاده قرار گرفت.

شروع طرح: این طرح از ۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ آغاز شد و تا ۱۸ دی‌ماه ادامه داشت.

جامعه مخاطب: استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهایی که در مرحله توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی بودند، مخاطبان اصلی این طرح بودند.

اهداف طرح:

این طرح با هدف حمایت از کسب‌وکارهای نوپا و استارت‌آپ‌هایی که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، طراحی شد. هوش مصنوعی به عنوان یکی از فناوری‌های کلیدی در تحول دیجیتال شناخته می‌شود و حمایت از این حوزه می‌تواند به رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید کمک کند.

در این طرح کوتاه مدت و فشرده ۴ کسب و کار جهت دریافت اعتبار تایید شدند و اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی به آن‌ها تخصیص داده شد.
لیست کسب و کارهایی که در طرح «اول آورد۳» موفق به دریافت اعتبار رایگان هوش مصنوعی شدند عبارتند از:
مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، ویرگول، گفتا و فناوران اطلاعات سخن

در این مجموعه طرح، مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت دوبار موفق به دریافت اعتبار API OpenAI از پلتفرم AvalAI شد و مجموعا ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار دریافت کرد.

طرح اعتبار رایگان به کسب و کارها از طرف پلتفرم هوش مصنوعی AvalAI اعتبار رایگان هو ش مصنوعی در ایران

با توجه به رشد سریع فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در جهان، تشویق کسب و کارها و استارتاپ‌ها برای استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به رشد بهتر و سریعتر اکوسیستم هوش مصنوعی کشور کمک کند تا در رقابت جهانی جایگاه بهتری پیدا کنیم. این طرح همچنین می‌تواند به توسعه محصولات نوآورانه و افزایش توان رقابتی کسب‌وکارهای ایرانی در بازارهای داخلی و بین‌المللی منجر شود.

۳ میلیارد تومان اعتبار هوش مصنوعی

مجموعا در این سه مرحله مبلغ ۳/۵۴۶/۷۴۹/۰۰۰ تومان اعتبار رایگان هوش مصنوعی به مجموعا ۲۲۳ کسب و کار، استارتآپ، پروژه متن باز، محقق و استاد دانشگاه اعطا شد.

امید است با توسعه کسب و کارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و افزایش ضریب نفوذ این تکنولوژی مهم پلتفرم AvalAI مجددا و در ادامه مسیر توسعه خود میزبان استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای جدید و مبتنی بر هوش مصنوعی باشد.